March 22, 2023

Regulament Particular

                                                                                           

                   ASOCIATIA CLUB   SPORTIV 

                ,,LION   RACING   TEAM”

        Are plăcerea de a vă invita în perioada 01.Aprilie  2023  in cadrul competiţiei:

                                            „S.E.C.”

                                 Etapa I C.N.I.R POLARIS

                          „  Sebis  Crosscountry  2023 ”

 

                    REGULAMENT PARTICULAR

1.CONSIDERAŢII GENERALE

Toti participantii si toate persoanele implicate in orice fel in organizarea si desfasurarea concursului S.E.C. –  Etapa I. C.N.I.R  POLARIS  “ Sebis  Crosscountry ” 2023 desfasurat in localitatea Sebis   judetul Arad sunt OBLIGATE  sa cunoasca si sa respecte prevederile acestui regulament.

Organizatorul poate refuza inscrierea in competitie sau poate elimina chiar in timpul competitiei orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine agresiva sau nesportiva, care prin modul de manifestare conturba desfasurarea competitiei sau creeaza o atmosfera neplacuta sau tensionata.

Necunoasterea acestui regulament nu exonereaza pe nimeni de raspundere si de eventualele consecinte.

2.CONCURS SI ORGANIZARE

Organizator:ASOCIATIA CLUB   SPORTIV   “LION   RACING   TEAM”

Competiţia:  – Etapa  I C.N.I.R POLARIS “Sebis  Crosscountry”  Sebis jud.Arad  2023

Telefon organizator: Mocuţa Cătălin  0040-730-56.57.18,

                                                               0040-744-56.57.18

Autorizatie: ……………………………………

Perioada: 01.04.2023

Locatie:   01.04.2023 Localitatea Sebis , jud. Arad 

                  GPS location :     

Director de concurs:

Secretar FRM:  PuenaruViorel

Secretariatul competitiei :  01.04.2023

Nota :  INSCRIERILE in anul competitional 2023 se vor face EXCLUSIV ON-LINE pe site

www.lionracing.ro .

            Secretariatul va fi deschis doar pentru SPORTIVII care au facut inscrierile ON-LINE

 

-La secretariatul concursului se vor desfasura toate evenimentele legate de organizarea si desfasurarea acestui concurs ( confirmare inscrieri, sedinte tehnice, briefing si plecarea in coloana spre locul de START ,afisarea rezultatelor, depunerea si solutionarea contestatiilor)

-In zona secretariatului concursului organizatorul va lua masuri de amenajare a unui panou de informare – unde pe timpul desfasurarii evenimentului vor fi afisate informatii si noutati cu privire la competitie, rezultatele zilei de concurs, programul competitiei si eventualele modificari ale acestuia. Organizatorul se obliga sa afiseze in timp util toate informatiile necesare.

Parc ATV+MOTO:  NU EXISTA “PARC FERME”

 

3.PROGRAM DE DESFĂŞURARE

    NOTA : Din cauza situatiei generate de pandemia COVID 19 existenta la ora actuala in Romania , vom reveni cu informatii despre Programul de desfasurare al competitiei si  festivitatii de premiere

 

4.CONCURENTI

Competitia “S.E.C”  –  Etapa I. C.N.I.R POLARIS “ Sebis  Crosscountry” 2023 desfasurat in locatia Sebis jud Arad la data de 01.04.2023   este deschisa tuturor persoanelor care in momentul confirmarii inscrierii ON LINE au achitat taxa de participare si prezinta urmatoarele acte:

  1. Licenta de concurs valida emisa de catre Federatia Romana de Motociclism (FRM),sau acceptata de acest for
  2. Certificat medical valabil emis de medicina sportiva; – se poate face si la secretariatul concursului;
  3. Asigurare de accidente pentru competitii moto; – se poate face si la secretariatul concursului;
  4. Act de identitate CI sau BI în original;
  5. Fisa de inscriere semnată în nume propriu şi declaraţie pe propria răspundere cu privire la asumarea riscurilor implicate într-o astfel de competiţie (se obtine de la organizator la secretariatul competitiei).
  6. Concurentii care pana in ziua competitiei inclusiv nu au implinit 18 ani, NU vor putea fi inscrisi in competitie ,DECAT daca au acordul ambilor parinti dat in fata notarului , in original.

5.LICENŢE şi TAXE

Din cauza situatiei din ROMANIA de la ora actuala , pentru a veni in sprijinul sportivilor participanti si pentru a crea un  confort , INSCRIERILE SPORTIVILOR in COMPETITIE se pot face  EXCLUSIV  on-line ,  pe site-ul www.lionracing.ro  la sectiunea Formular Inscriere Sportivi unde trebuiesc competate toate datele de inscriere.

         In functie de numarul sportivilor doritori de a participa la competitie , exista posibilitatea de a limita numarul sportivilor participanti in functie de restrictii.    

 Taxa de inscriere; 400 LEI

Pana la data de 30.03.2023 prin contul bancar  cu confirmarea platii.

 SAU in data de 01.04.2023 la SECRETARIATUL COMPETITIEI 450 lei

      RO32 BACX 0000 0008 7519 0001

      Banca Unicredit Arad

      Titular cont : Lion Racing Team

 

6.CATEGORII DE PARTICIPARE

ATV       – Clase  A + C + Veterani

      

QUAD    – Clase  A + C                        

MOTO    – Clase A +B  + Veterani

                 -Clasa C

                      – Fete

                      – Juniori – La acesta clasa pot participa copii cu varste cuprinse intre minim 12 ani si maxim 18 ani

           

Categoria MOTO concureaza impreuna  cu clasament separat pentru fiecare clasa

Categoria ATV A , vor avea bucle create special pentru aceasta clasa de participare ( ramane la latitudinea organizatorului organizarea de bucle la acesata clasa)

                 ATV  C + Veterani , Quad A + C , vor concura impreuna pe acelasi traseu dar cu clasament separat pentru fiecare clasa

7.NUMERE DE CONCURS

Numerele de concurs  la Etapa I C.N.I.R POLARIS “ Sebis Extrem Crosscountry 2023 ”sunt numerele eliberate de catre Federatia Romana de Motociclism la inceputul anului (Licenta anuala )  sau inainte de competie la secretariatul competitiei   

Numerele de concurs NU se pot schimba pe parcursul competitiei. Este interzisa prezentarea la start   fara numărul de concurs  lipit pe Motocicleta, Atv sau Quad in locul specificat revizia tehnica, OBLIGATORIU in loc vizibil pentru a putea fi identificati de OFICIALII aflati in traseu

8.MOTOCICLETE, ATV-uri, QUAD-uri

Sunt admise la start orice motociclete de enduro sau de motocross, ATV-uri şi QUAD-uri in doi sau patru timpi, cu unul sau doi cilindri , care au fost acceptate la verificarea tehnica. Verificarea tehnica va fi efectuata de catre o comisie tehnica formata din oficiali ai concursului. Este permisa folosirea oricaror cauciucuri adaptate pentru offroad. Este interzisa folosirea cauciucurilor cu cuie/suruburi sau alte asemenea dispozitive.

 

8.1 DISPOZITII TEHNICE

-Organizatorii nu vor accepta la start motociclete cu defectiuni tehnice MAJORE sau orice alte modificari care ar putea pune in pericol securitatea concurentilor sau a spectatorilor.

-Orice reparatie, inlocuire de componente sau interventie asupra motocicletei este admisa, cu respectarea regulilor cu privire la parcul moto, protectia mediului si a celor de mai sus.

-La verificarea tehnica concurentii se vor prezenta cu motocicleta si cu casca de protectie.

-Pe toata durata competitiei concurentii sunt obligati sa poarte echipamentul de protectie: casca de protectie, cizme, protectii de corp si de membre.

9..TRASEUL DE CONCURS si PROCEDURI de START

Aşa cum v-am obişnuit, în fiecare an această competie creşte, aducând noi provocări concurenţilor.

Anul 2023 va aduce o schimbare majora in C.N.I.R. de Endurocrosss . Etapa I  se va denumi CROSSCOUNTRY si va avea un traseu tehnic adaptat pe clase de participare. Va fi un traseu in forma de circuit care se va repeta de mai mute ori . Traseul va avea o lungime de aproximativ 20 km cu obstacole naturale si un grad de dificultate mediu spre tehnic.

Traseul va fi conceput cu 3-5 puncte CP ( ramane la latitudinea organizatorului ) unde un OFICIAL va marca trecerea sportivilor prin aceste puncte. Numarul exact de puncte C.P. va fi anuntat la BRIEFING

Clasa MOTO   Traseul  nostru va avea  o lungime intre 10 – 20 Km. Amenajat in forma de circuit, presarat cu multe obstacole naturale cu diferite grade de dificultate , ce speram sa ridice din ce in ce mai mult interesul sportivilor pentru aceasta competitie

 -Durata competitie va fi structurata astfel :

               -2 ore  + 1 tur clasa  A+B+V+C

              – Pentru clasa C – Fete si Juniori timpi de concurs vor fi anuntati la BREAFING

Organizatorul va tine cont de gradul de dificultate al traseul

             

-Ordinea de alergare : A , V , B , C, F, J

 Daca TRASEUL va avea modificari pentru clasa A+B+Veterani , vom aduce la cunostinta SPORTIVILOR acest lucru la BREAFINGla  

 

Clasa Quad A + C si ATV  C+ Veterani Traseul pentru aceasta categorie va fi in forma de circuit cu o lungime intre 10- 20 km , presarat cu obstacole naturale si va fi un traseu comun

 -Durata competitie va fi structurata astfel :

               -2 ore + 1 tur

   TRASEU … Endurocross tehnic

   

 

Clasa ATV A  Traseul  nostru va avea  o lungime intre 10 – 20 Km. Amenajat in forma de circuit, presarat cu multe obstacole naturale cu diferite grade de dificultate , care  speram sa ridice din ce in ce mai mult interesul sportivilor pentru aceasta competitie

 -Durata competitie va fi structurata astfel :

               -2 ore + 1 tur Clasa A

 TRASEU … Endurocross Tehnic….

 

 

-Fiecare trecere prin poarta de START – SOSIRE va fi contorizata  manual  si electronic  iar fiecare sportiv are obligatia de a se opri in dreptul comisarului sportiv si de a stationa 5 secunde in dreptul lui.

– Cursa se termina odata cu trecerea  primului sportiv prin dreptul liniei de SOSIRE. Dupa trecerea primului sportiv, ceilalti concurenti mai au la dispozitie 30 minute pentru a termina tura in care au fost angrenati. La expirarea celor 30 minute sportivii vor fi scosi din traseu de comisarii sportivi si indreptati catre zona de sosire .

– Clasamentul se va intocmi in functie de numarul de  ture  parcurse in timpul alocat competitiei , dupa trecerea prin poarta de  SOSIRE a primului SPORTIV

10.MARCAREA TRASEULUI

 

Pentru ca SPORTIVII sa aiba o orientare foarte buna , traseul  competitiei va fi marcat cu acelasi tip de banda , cu sageti de indicare si presemnalizare a virajelor.

Pentru ca ne place ca toti SPORTIVII participanti in acesta competitie sa poata dezvolta PERFORMANTA in acest SPORT si sa alerge in conditii egale , venim in ajutorul lor cu MENTIUNEA :

  IMPORTANT: Banda de marcaj va fi vizibila foarte BINE , vom respecta montarea marcajului de fiecare data pe PARTEA cu VIRAJUL , tocmai ca SPORTIVII sa stie in  ce parte urmeaza sa vireze

                   BANDA de semnalizare si MARCAJUL vor fi anuntate la BREAFING 

 

 -Organizatorul NU pune la dispozitia concurentilor trasee in format GPS.

-Zona de START –SOSIRE  va fi marcata corespunzator si va fi in acelasi loc.

NOTA :  Traseul va fi monitorizat cu balize GPS de tip GARNMIN , balize ce se vor afla asupra concurentilor in regim de custodie si vor fi oferite de organizator la secretariatul competitiei in ziua competitiei

                  In cazul pierderii unei balize GPS costul suportat de SPORTIV va fi de 150 EURO

               Suplimentar vom avea CP-uri pentru monitorizarea exacta a sportivilor

SFARSITUL CURSEI

-Zona de sosire va fi delimitata si marcata in mod vizibil de catre organizator.

-Sosirea  se face prin oprirea dupa trecerea prin locul marcat vizibil de catre organizator.

-Concurentii trebuie sa fie propulsati de motorul propriei motociclete sau cu ajutorul energiei proprii pe intregul parcurs al competitiei de la inceputul  si pana la sfarsitul cursei

-De la sosirea in dreptul marcajului SOSIRE a primului concurent pe clasa, in urmatoarele 30 minute, toti sportivii ajunsi la linia de SOSIRE vor fi clasati.

 

 

11.ARBITRAJ SI SEMNALIZARI

Oficialii competitiei  S.E.C – Etapa I C.N.I.R “ Sebis Crosscountry 2023”  desfasurata  in locatia  Sebis jud Arad la data de 01.04.2023  sunt:

– Director concurs:

– Director  traseu:

– Oficiali puncte control trecere –se vor comunica ulterior

– Sef revizie tehnica:

– Cronometraj: FRM

– Secretar concurs: Viorel Puenaru

Punctajul obtinut in urma participarii la competitia  S.E.C – “  Sebis  Crosscountry 2023 ”  etapa I din  Campionat National al Romaniei POLARIS desfasurat  in locatia SEBIS Jud ARAD la data de 01.04.2023     va fi facut in conformitate cu regulamentul C.N.I.R emis de Federatia Romana de Motociclism

 

Ca regula generala, toti oficialii, arbitrii si comisarii de traseu vor purta insemne specifice ce vor fi comunicate concurentilor la sedintele tehnice pentru a putea fi usor recunoscuti.

Pe traseul de concurs, in zona secretariatului concursului si a parcului moto,concurentii trebuie sa respecte cu strictete toate indicatiile oficialilor.

12.MASURI DE SIGURANTA

Toti participantii la competitie sunt obligati sa ia toate acele masuri de siguranta care sa previna accidentarea proprie, a celorlalti participanti, a altor vehicule, a spectatorilor sau animalelor.

La apropierea de un concurent mai lent, concurentul mai rapid trebuie sa-si faca cunoscuta prezenta inaintea depasirii acestuia.  Concurentul mai lent are obligatia sa observe si sa intreprinda actiuni speciale care sa permita trecerea concurentului mai rapid dupa ce acesta si-a facut cunoscuta prezenta.

In cazul in care un competitor observa un concurent accidentat, el trebuie sa se asigure ca integritatea acestuia nu este in pericol, iar mai apoi sa anunte de indata cel mai apropiat oficial prin folosirea numerelor de telefon puse la dispozitie de catre organizator,sau in cazul in care acest lucru nu este posibil prin deplasarea pe traseu pana la secţiunea START-SOSIRE.

In cazul unei defectiuni tehnice motocicleta va fi scoasa imediat in afara traseului pentru a evita coliziunea cu alti concurenti.

In cazul unei defectiuni tehnice / accidentari concurentul nu se va abate de la traseul de concurs pentru a face posibila localizarea lui de catre organizator. Orice parasire a traseului de concurs se face pe propria raspundere si nu atrage responsabilitatea Organizatorului.

Parcurgerea traseului, pe orice lungime, in sens opus celui normal este STRICT INTERZISA!, PENALIZAREA…..EXCUDERE din COMPETITIE !!!….prin DESCALIFICARE

 

13.CODUL DE DISCIPLINA SI ARBITRAJ

Sanctiunile sunt:

– avertismentul

– retragerea de punte din competitia in curs

– eliminarea din concurs

Sanctiunile sunt stabilite de catre directorul de concurs, la propunerea oficialilor,dupa consultarea in prealabil  a sportivului in cauza . In cazul eliminarii din concurs taxa de participare nu se restituie.

1.CLASAMENT

Ca si regula generala competitia  S.E.C –  Sebis  Crosscountry – 2023 etapa I de Campionat National POLARIS desfasurat in loc. Sebis Jud. ARAD la data de 01.04.2023,  se desfasoara pe baza regulii “ Sportivul cu cele mai multe ture efectuate in timpul alocat competitiei este desemnat  castigator“.

Vor fi premiate primele 3 (trei) locuri la fiecare clasă , in cazul unui numar minim de 3 participanti/ categorie

2.Penalizari  si descalificari:

 

* PENALIZARI PECUNIARE

-prezenta fara echipamentul de protectie in timpul deplasarii cu motocicleta cv10 euro •

 

* DESCALIFICARE

 Descalificarea unui concurent se poate produce in urmatoarele conditii:

-parcurgerea traseului in sensul opus celui normal

-realimentarea cu motorul pornit 

-realimentarea cu carburant in alte zone decat cele special amenajate

-realimentarea unui sportiv in zona tehnica se poate efectua cu ajutorul unui singur mecanic agreat de organizator si posesorul unei bratari pe care se noteaza numarul de concurs al sportivului

-primirea de ajutor neautorizat

-fumatul in zona interzisa

-transportarea combustibilului in afara rezervoarelor

-acompanierea unui pilot

-comunicaţii radio de orice fel şi în orice sens

-acompanierea unui pilot de un pilot retras din cursă

-prezenta pe circuitul ( cu Atv-ul, Quad-ul sau Motocicleta de concurs sau alt vehicul motorizat) inainte de inceperea competitiei si in afara orelor stabilite ca  participare la competitie;

– utilizarea unei forţe externe pentru deplasarea motocicletei (alta decât puterea motorului, forţa fizica a pilotului, gravitaţie, cauze naturale)

– neoprirea in punctul control trecere, sau in oricare alt punct de pe traseu in cazul in care oficialul din acel punct solicita acest lucru.

taierea sau scurtarea traseului de concurs in mod intentionat in vederea  obtinerii de avantaje in fata de ceilalti concurentilor

NOTA: Dat fiind faptul ca in acesta competitie organizatorul a introdus Puncte de Control ( pentru o buna desfasurare si monitorizare a sportivilor ) denumite CP , va informam ca in cazul in care un SPORTIV vine in punctul START – SOSIRE la finalul competitiei , cu LIPSA unui  marcaj din CP va fi sanctionat cu  anularea unui tur . Marcajul din CP va fi ales de catre organizator.

* RETRAGERE PUNCTE -depasirea in zona indicatorului “DEPASIRE INTERZISA”( steag Albastru) = 5 puncte

                                                  -nerespectarea indicatorlui “NO SPIN”(plecarea agresiva din punctul de Start-Sosire din dreptul oficialului ) = 3 puncte

 

2.CONTESTATII

Eventualele contestatii se vor depune  in scris in termen de 30 min. de la afisarea rezultatelor, la secretariatul de concurs, vor fi insotite de contravaloarea a 130 Euro la cursul BNR . Suma va fi returnata daca contestatia este indreptatita.

14.PROTECTIA MEDIULUI

Obligatii:

-lucrarile de intretinere/reparatie a motocicletelor se vor desfasura doar deasupra unei prelate de protectie care sa impiedice scurgerea uleiului/lichid de frana/combustibil/alte lichide in sol. Prelata va fi din material impermeabil si va avea ca dimensiuni minime 160 cm x 100 cm si o grosime de 5-7 mm. Pentru reparatiile de urgenta efectuate pe traseul de concurs concurentii  vor lua toate masurile pentru a preveni scurgerea de fluide in sol.

Incalcarea obligatiilor de mai sus se sanctioneaza in prima abatere cu avertisment,urmand ca la urmatoarea abatere concurentul respectiv sa fie sanctionat cu AMENDA.

15.RESPONSABILITATEA PARTICIPANTILOR

Fiecare concurent participa la competitie pe propriul risc. Responsabilitatea civila si penala pentru orice dauna cauzata propriei persoane, altor concurenti, terti sau oricaror bunuri se afla exclusiv in sarcina participantilor.

16.SEMNIFICAŢIA STEAGURILOR:

 

-SOSIRE: – pătrate alb-negru

-CURSĂ ÎNTRERUPTĂ: – roşu

-IEŞIRE DIN TRASEU pentru comunicări, PENALIZARE/DESCALIFICARE: – negru + nr. de concurs.

NU  DEPASI – albastru

-PERICOL pe TRASEU, REDUCERE VITEZA,DEPASIRE INTERZISA – galben

 

17.NOTA GENERALA : Prezentul regulament particular prezinta date  cu caracter general  informativ si poate suferi modificari, modificari ce vor fi aduse la cunostinta sportivilor participanti in timp util sau la briefing-ul dinainte  startului in competitie.

 

  1. INFORMATII PENTRU INSCRIERI

 

-Informatii  curente zilnice

   Facebook : Mocuta Calalin

                      Lion Racing Team –Sebis Romania

-Sau telefonic :

          Catalin Mocuta: 0744.56.57.18

                                       0730.56.57.18

-SITE : www.lionracing.ro

Asociatia Club Sportiv ” LION RACING TEAM ”

 

         Din cauza situatiei din ROMANIA de la ora actuala , pentru a veni in sprijinul sportivilor participanti si pentru a crea un  confort , INSCRIERILE SPORTIVILOR in COMPETITIE se fac  EXCLUSIV on-line ,pe site-ul www.lionracing.ro  la sectiunea Formular Inscriere Sportivi unde trebuiesc complectate toate datele de inscriere.

        In functie de numarul sportivilor doritori de a participa la competitie ,exista posibilitatea de a limita numarul sportivilor participanti in functie de restrictiile  ordonantelelor  guvernamentale in vigoare.

 

Pentru o mai buna cunostere a regulamentului de ENDUROCROSS sunteti rugati sa intrati pe pagina www.frm.ro la ramura Endurocross unde gasiti “Regulament C.N.I.R. Endurocross 2022”

Taxa de participare 400 lei

    Pana la data de 30.03.2023 prin contul bancar  cu confirmarea platii.  

      RO32 BACX 0000 0008 7519 0001

      Banca Unicredit Arad

      Titular cont : Lion Racing Team

 

SAU in data de 01.04.2023 la SECRETARIATUL COMPETITIEI  450 lei

 

 

 NOTA :  Organizatorul nu-si ASUMA RECUPERAREA materialului de concurs , inainte de incheierea festivitatii de premiere,dar ajuta , in funtie de disponibilitate, la recuperarea acestuia ulterior.